Terug naar overzicht
± 2 min

Modificatie van containers

Zeecontainers worden wereldwijd voor allerlei doeleinden gebruikt. Allereerst worden ze natuurlijk ingezet voor het transport van goederen. Door de standaardafmetingen kunnen zeecontainers via de weg, het water of per spoor internationaal worden getransporteerd. Naast intermodaal transport kunnen containers door hun handzaamheid ook worden ingericht als mobiele opslagruimte, werkplaats of als kantoorruimte. Het aanpassen van containers is iets waar HACON in is gespecialiseerd. Door onze kennis en jarenlange ervaring kunnen wij u precies de juiste oplossing bieden, ook als uw verzoek niet alledaags is. Elke container kan naar uw specifieke wensen gemodificeerd worden. In deze blog bespreken we twee van de meest voorkomende aangepaste containers, namelijk de accommodatiecontainer en de werkplaatscontainer.

Accommodatiecontainer

Zeecontainers kunnen volledig worden ingericht als accommodatieruimte. De container wordt dan desgewenst inwendig voorzien van isolatie, elektra, airconditioning, verwarming, een keukenblok en/of meubilair. De accommodatiecontainer kan bijvoorbeeld worden ingezet als kantoor- of schaftruimte op bouwplaatsen of aan boord van een schip.

Voor de inrichting van de accommodatiecontainer kan er gekozen worden uit meerdere opties. Voor de isolatie kunt u bijvoorbeeld denken aan sandwichpanelen met een kern van polystyreen of steenwol, maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de container inwendig te voorzien van RockWool en af te timmeren met houten platen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de container achter de originele containerdeuren te voorzien van een geïsoleerde pui, voorzien van een deur en raam.

Individuele ramen, deuren en eventueel luiken kunnen op elke gewenste plaats in de container geplaatst worden. Hierbij kunt u denken aan standaard loopdeuren, maar ook aan veiligheidsdeuren en –ramen, eventueel voorzien van gewapend glas.

Qua montage van de elektravoorzieningen zijn er ook allerlei opties mogelijk. Zo kan de container met 220V of 400V gevoed worden en is de indeling volledig naar de wensen van de klant in te richten. Airconditioning en verwarming behoren ook tot de opties.

Kortom, er zijn eindeloos veel mogelijkheden om tot de gewenste inrichting van de accommodatiecontainer te komen. Daarnaast is dit type container is verschillende afmetingen, namelijk 10ft, 20ft en 40ft.

Werkplaatscontainer

Containers kunnen ook volledig worden ingericht als mobiele werkplaats. De werkplaatscontainer is perfect geschikt om in te zetten op bouwplaatsen of bij projecten. Net als bij de accommodatiecontainer is de mobiele werkplaats volledig in te richten naar de wensen van de klant.

De 20ft werkplaatscontainer kan door HACON vanuit een lege 20ft container volledig opgebouwd worden, maar kan ook volgens een standaardindeling worden geleverd. Deze standaard werkplaats is voorzien van een werkbank met onderblad incl. opbergplank, twee gelaste stellingen, een stalen dubbelwandige opbergkast, ladderdragers en kabelhaken. De elektravoorzieningen kunnen naar specifieke wensen worden gemonteerd en tevens kan de werkbank worden voorzien van een bankschroef.

Net als de accommodatiecontainer is de werkplaatscontainer leverbaar is verschillende afmetingen, waaronder 8ft, 10ft, 20ft en 40ft. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Conserveren

HACON beschikt over een eigen gecertificeerde spuitloods. Elke container kan dus geconserveerd worden in de gewenste (bedrijfs)kleur. Dit kunnen wij verzorgen met een 1-component verf of met een 2-componenten verf. De 2-componenten lak heeft een aantal voordelen ten opzichte van de 1-component variant. Zo wordt deze verf zeer hard, waardoor het beter bestand is tegen de weerselementen en dus slijtvaster is. Daarnaast behoudt deze verf langdurig zijn glans. De 1-component verf heeft een open structuur, waardoor dit sneller verweert, maar wel flexibeler is dan de 2-componenten lak.

Conserveren in meerdere kleuren per container is mogelijk. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van een sjabloon te conserveren.

HACON Containers: Voor al uw containerwensen

Bent u op zoek naar een gemodificeerde container? Dan bent u bij HACON Containers aan het juiste adres! In samenwerking met onze klanten hebben wij al vele nieuwe producten en toepassingen ontwikkeld voor specifiek gebruik van een zeecontainer.

Wilt u vrijblijvend advies of een offerte? Neem gerust contact met ons op via +31 (0) 181 263 466 of info@hacon-containers.nl.