Terug naar overzicht
± 1 min

Geïsoleerde containers: wanneer is dat noodzakelijk?

Het kiezen van de juiste container kan erg lastig zijn. Van welk formaat moet de container zijn? Welke extra's moet de container bevatten? En moet de container geïsoleerd zijn? In deze blog leggen we uit in welke situaties een geïsoleerde container noodzakelijk is en wat de voordelen van de isolatie zijn.

Geïsoleerde container voor transport

Er zijn een aantal situaties waarin een geïsoleerde container simpelweg noodzakelijk is. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u temperatuurgevoelige producten via zeevracht transporteert. Denk aan chemische- of farmaceutische producten en levensmiddelen. Met name als de containers te maken krijgen met extreem lage- of extreem hoge temperaturen is isolatie van belang om de kwaliteit van de producten te waarborgen.

Geïsoleerde container voor opslag

Geïsoleerde containers zijn niet alleen geschikt voor transport, maar lenen zich ook goed voor het opslaan van goederen en materialen. Wat de aard van de goederen ook is, u wilt dat deze beschermd en veilig zijn opgeslagen. Of dit nu voor een lange- of korte periode is. Het staal waaruit een container bestaat, zorgt voor sterke temperatuurwisselingen. Hierdoor ontstaat condens, wat zorgt voor vochtproblemen in de container. Een geïsoleerde container gaat condensvorming tegen, waardoor u voorkomt dat goederen beschadigd raken of beschimmelen. Ook gekoelde goederen kunnen het beste worden opgeslagen in een geïsoleerde container, zodat u het klimaat beter kunt regelen.

Geïsoleerde container als woning

Indien u besluit om van een container uw woning te maken, dan is isolatie als vanzelfsprekend een noodzaak. Een containerwoning moet dan ook op professionele wijze geïsoleerd worden, zodat een luchtdichte wand ontstaat. HACON maakt geïsoleerde containers op maat, zodat deze direct geschikt zijn als containerwoning. Meer weten over onze modificatieprojecten op maat? Lees het hier.

De voordelen van een geïsoleerde container

  • Geschikt voor transport, opslag of woning
  • Tegengaan van vochtproblemen
  • Kwaliteit opgeslagen producten waarborgen
  • Voorkomen van temperatuurschommelingen
  • Beschermd tegen alle weersomstandigheden

Geïsoleerde containers bij HACON

HACON Containers levert geïsoleerde containers in allerlei verschillende maten. Zo biedt HACON accommodatie- en opslagcontainers, maar ook reefers voor gekoelde producten.

Benieuwd wat uw opties voor een geïsoleerde container zijn? Neem contact met ons op!