Battery containers

In opdracht van ENGIE Electroproject hebben we een containeropstelling gefabriceerd, compleet inclusief trap en bordes. Electroproject ontwikkelt en bouwt een circulair energiesysteem voor een nieuwbouwlocatie in Amsterdam. Zo worden er 3.100 zonnepanelen op het dak en 7 laadpalen voor elektrische vrachtauto’s geplaatst. De energie wordt in de door HACON geproduceerde batterijcontainers opgeslagen. De elektrische voertuigen die dagelijks vanuit de hub de stad gaan bevoorraden, worden opgeladen met de eigen opgewekte stroom.

De opstelling bestaat uit:

  • 1 x 10ft High Cube container
  • 2 x 20ft High Cube container
  • Stalen bordes, verzinkte trap en railingwerk

De 20ft High Cube containers zullen dienst doen als de batterij-opslagcontainers. De containers zijn aan beide lange zijden voorzien van magazijnstellingen waarop de batterijen aan elkaar geschakeld kunnen worden. De wanden van de containers zijn voorzien van sparingen waar de klant mechanische ventilatieroosters in zal plaatsen.

De 10ft High Cube container zal fungeren als trafohuis. Om de transformator te kunnen koelen, is er een split level airco van maar liefst 14kW in geplaatst.

De constructie van de onderste containers is versterkt met extra stalen kokers om het gewicht van de bovenste container te kunnen dragen.

Alle containers zijn inwendig geïsoleerd door middel van 40 mm sandwichpanelen met een kern van polystyreen (EPS). Uiteindelijk zijn alle containers voorzien van een hoogwaardige topcoating in de kleur RAL7016.

Al met al een heel gaaf project waar we met zijn allen trots op mogen zijn!

Opdrachtgever
ENGIE Electroproject
Eigenschap
Heb jij een creatief idee met een container? Let’s talk!

Offerte aanvragen

Marcin - productiemedewerker

“Ik krijg alles in een container!”

Alle containerspecialisten

Interesse in een compacte mobiele oplossing?

Bel onze adviseurs op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur op +31 (0)181 263 466 of gebruik onderstaand contactformulier.

Wil je weten wat we met je gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

+31 (0)181 263 466

bekijk ook deze modificaties