40ft High Cube Open Side container met dichte achterwand

40ft high cube container: wat is het en waarvoor kunt u deze inzetten?

De 40ft high cube container is een populaire containersoort. Maar wat is een 40ft high cube container? Waarvoor kunt u deze inzetten? En welke modificaties zijn mogelijk? We vertellen u er graag meer over in deze blog. 

Wat is een high cube container?

Een high cube container is 30cm hoger dan een standaard 40ft container. Dat is 8.5 m³ laadruimte meer dan de standaard container! De lengte en breedte zijn verder wel gelijk aan een standaard 40ft container. (De buitenafmeting is 12.192 x 2.438 x 2.896 mm). Internationaal gezien is de 40ft high cube container zelfs één van de meest gebruikte containers voor intermodaal transport.

Waarvoor is een 40ft high cube container in te zetten?

Door de hoogte is de 40ft high cube container ideaal om hoge ladingen mee te vervoeren over zee. De container is tevens CSC gekeurd en voldoet aan de ISO normering. Daarnaast kunt u de container ook inzetten als opslagruimte. 

Verschillende typen 40ft high cube containers

Naast de standaard 40ft high cube container, vindt u in ons assortiment onder andere de volgende typen containers:

1. Een 40ft high cube bandencontainer. Deze container is voorzien van bandenstallingen en is ideaal voor autobedrijven die ruimte tekort komen. 

2. Een 40ft High cube pallet wide container voor het vervoeren van goederen op euro-pallets.3. Een 40ft high cube stalen vloer container. Deze high cube container beschikt over een volledig afgelaste stalen traanplaat vloer, waardoor de vloer volledig vloeistofdicht is. Daarnaast is de vloer geschikt om op te lassen. 

4.  Een 40ft high cube Double Door container. Door containerdeuren aan beide kopse kanten hoef je minder na te denken welke lading je voor of achter plaatst. 

40ft High Cube container met dubbele open deuren

5. Een 40ft high cube reefer. Dit is de grootste koelcontainer is ons assortiment. 

6. Een 40ft high cube open side container. Deze container heeft vier grote zijdeuren en is uitermate geschikt voor het laden en lossen van complexe lading. 

40ft High Cube Open Side container met 2 open zijdeuren

 

Modificaties 40ft high cube container

Door de extra hoogte is de 40ft high cube container ook goed in te zetten bij modificaties. Bijvoorbeeld als omkasting, waterzuiveringsinstallatie of transformatorstation. Modificaties die wij onder andere bij een 40ft high cube container kunnen uitvoeren, zijn:

  • Isoleren van de container;
  • Voorzien van elektra;
  • Het spuiten in een andere RAL-kleur en/of voorzien van uw bedrijfslogo’s;
  • Het voorzien van verlichting, verwarming en airco voor comfort;
  • Het plaatsen van extra deuren, wanden of ramen.


Benieuwd naar wat voor modificaties we in het verleden gerealiseerd hebben? Bekijk onze modificatieprojecten!

 

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant