5 redenen om containers te gebruiken voor een festival

Dat containers tegenwoordig meer zijn dan een efficiënt opslag- of transportmiddel is wel duidelijk. 

Container festival tips

Steeds vaker zien we containers opduiken bij populaire evenementen in allerlei maten, vormen en kleuren. Waarom zijn containers zo populair in de evenementenbranche? In deze blog geven we 5 redenen waarom ook u gebruik zou moeten maken van containers op uw event. 

1. Containers op festivals zijn een trend

De industriële look van containers sluit aan bij datgene wat op dit moment de trend is: modern, ruig, less is more en vintage. Daarnaast zijn containers open en toegankelijk te maken, waardoor festivalbezoekers meer getriggerd worden om binnen te stappen. Een open side container is hiervoor erg geschikt.

20ft barcontainer

2. Gemakkelijk op maat te maken

Een container kan helemaal worden afgestemd op uw festival en de sfeer en uitstraling die u hieraan wilt meegeven. Vrijwel niets is onmogelijk. Containers kunnen dan ook voor alle facetten van een festival ingezet worden. Zo zijn containers niet alleen geschikt voor de verkoop van eten, drinken en munten (barcontainers), maar ook voor een pop-up store, lounge, DJ-booth, terras en zelfs als hindernisbaan. Welk doel uw container ook heeft, u past hem aan aan uw festival met de toevoeging van bijvoorbeeld glas, verlichting, een dakterras, luifel of podium. Lees hier meer over het op maat laten maken van containers.

Gestapelde festival containers
3. Snel operationeel

Na het plaatsen van de container op uw festivalterrein, is deze vrijwel meteen gereed voor gebruik. U bent dan ook geen extra tijd kwijt aan inrichting en overige werkzaamheden, wat ten goede komt aan de festivalplanning. Dit maakt de container erg geliefd binnen de festivalbranche. 

Containerwand
4. Efficiënt

Naast het feit dat de container snel gereed is voor gebruik, kunnen containers voor nog veel meer efficiëntie zorgen op uw festival. Zo zijn containers veilig, stevig en een kosteneffectieve oplossing. Heeft u last van een gebrek aan ruimte? Containers zijn eenvoudig stapelbaar! Ook kunnen containers wandelrichtingen creëren voor de menigte, waardoor de doorstroming soepel verloopt.

5. Stoer & opvallend

Containers trekken de aandacht van uw doelgroep. Ook kunt u exact de sfeer realiseren die bij het festival past. Zo kunt u de buitenkant voorzien van een creatief kunstwerk en allerlei soorten verlichting. Steeds vaker worden digitale schermen gebruikt in combinatie met containers, wat voor nog meer attentiewaarde en beleving zorgt.

container festival met graffiti

Containers voor festivals bij Hacon

Hacon Containers levert gemodificeerde containers in allerlei verschillende maten. Zo biedt Hacon barcontainers en accomodatiecontainers, geheel op maat voor uw festival. Lees hier meer over onze modificatieprojecten.

Benieuwd wat uw opties voor een festival container zijn? Neem contact met ons op!

Foto's: http://efimeras.tumblr.com/; Donald Trung Quoc Don; https://www.maxpixel.net/Playground-Container-Seoul-Forest-3410484; Michael Coghlan;  garryknight

 

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant