5 tips om de ruimte in jouw opslagcontainer maximaal te benutten

Extra opslagruimte nodig? De opslagcontainers van Hacon bieden de oplossing. Of je nu spullen tijdelijk wilt opslaan of simpelweg je voorraad niet meer kwijt kunt in je werkplaats of magazijn. Onze veelzijdige containers zijn beschikbaar in diverse maten, van compacte 4ft tot ruime 40ft opslagcontainers voor het zware werk. Wat je ook wil opslaan, het past allemaal in een container. En hoe je die ruimte in een opslagcontainer zo optimaal mogelijk benut, vertellen wij je graag hieronder.

1. Kies de juiste maat container

De eerste stap is natuurlijk de container zelf. Wat wil je precies opslaan? En blijft het bij deze goederen of gaat je voorraad binnenkort groeien? Allemaal kwesties die bepalen welke maat container jij nodig hebt.

De kleinste (mini) opslagcontainer is 4ft. Dat is ongeveer 4,6 m3. Ideaal voor de opslag van kleine materialen en goederen, zoals (tuin)gereedschap, aggregaten, grasmaaiers en computers. Heb je meer ruimte nodig, dan hebben we een 5ft, 8ft of 10ft opslagcontainer voor je. Maar natuurlijk zijn onze standaard 20ft en 40ft containers ook zeer geschikt voor opslag. Zo kun je tot wel 68 m3 aan opslagruimte creëren met een flexibele opslagcontainer!

2. Kies de juiste uitvoering

Maat? Check! Nu de vraag: welk type opslagcontainer heb je nodig? Heb je bijvoorbeeld goederen die gekoeld bewaard moeten blijven? Dan heb je een reefer nodig als opslag container. Geen koeling maar wel elektra nodig? Dan heb je natuurlijk een container nodig met stroomvoorziening, zoals de stelling / elektra container of onze Hacon Solar container.

Naast wel of geen stroom hebben we nog verschillende high cube opslagcontainers voor extra hoogte. Het type opslag container varieert dus nogal. Gelukkig kunnen onze containerspecialisten precies inschatten wat jij nodig hebt. Wij denken graag met je mee!

3. Strategische plaatsing van goederen in een opslagcontainer

Ga je jouw opslagcontainer voor het eerst inrichten? Zorg dan voor een goede indeling in de container. Hoogte is je beste vriend bij het opslaan van goederen. Benut deze dus optimaal. Plaats daarnaast zware items onderop en lichtere items bovenop. Moet je regelmatig spullen uit de opslagcontainer pakken? Maak dan een duidelijk looppad vrij, zodat je zonder problemen bij elke sectie van de container kunt komen. Zet spullen die je vaak nodig hebt vooraan en minder gebruikte spullen achteraan. Dit maakt je container niet alleen efficiënter, maar ook veiliger in gebruik. En heb je zoveel spullen dat je geen looppad kunt creëren? Kies dan voor een container met meerdere deuren, zoals een double door container, open side container of all side open container. Zo creëer je als het ware een looppad langs de buitenkant van de container.

4. Gebruik van stellingkasten

Efficiënte verticale opslag is goud waard. Met stellingkasten kun je niet alleen meer spullen kwijt, maar hou je het geheel ook overzichtelijk en toegankelijk. Stapel dozen en andere items netjes in de schappen en zorg dat je altijd makkelijk bij de middelste items kunt komen. Dit bespaart tijd en moeite bij het zoeken naar de juiste spullen.

We hebben diverse containers die standaard worden geleverd met verschillende soorten stellingkasten, maar je kunt stellingkasten natuurlijk ook zelf los in de container plaatsen. Zo bepaal je zelf de indeling, maar zorg je wel voor een efficiënte manier van opslaan.

5. Laat een container volledig modificeren

Als je niet zeker weet of een standaard opslagcontainer de juiste oplossing biedt, zetten we graag een stapje extra om een container volledig op maat te maken. Bij een container modificatie maken wij de container precies naar behoefte. Denk aan vaste stellingkasten, opbergrekken, bevestigingspunten of opberghaken die op maat zijn gemaakt voor jouw goederen. En wil je een werkplaats en opslag in één? Dan zorgen wij dat we deze perfect voor jou inrichten en afstellen. Voor elke opslagbehoefte is er dus een containeroplossing! 

Jouw opslagruimte, jouw regels!

Met de juiste container en een slimme inrichting transformeer je een lege zeecontainer in een efficiënte en flexibele opslagoplossing. Ben je klaar om de ruimte van jouw container maximaal te benutten? Neem contact op met ons team van containerspecialisten voor een advies op maat. Want zeg nu zelf, een opgeruimde container is een opgeruimd hoofd!

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant