A.Hak en Hacon: van goede buur naar zakenpartner

Gepersonaliseerde containers voor specifieke doeleinden zijn voor Hacon niets nieuws. Onlangs heeft Hacon containers in de huiskleuren voor A.Hak mogen leveren. Toen zij een fly-over constructie nodig hadden, dachten ze direct aan Hacon. 

A.Hak is een bedrijf dat zich richt op het maken van duurzame verbindingen. Ze realiseren oplossingen voor ondergrondse infrastructuur en gerelateerde bovengrondse installaties. De ondergrondse leidingen die A.Hak realiseert zijn zowel transportleidingen en transmissiekabels als distributienetwerken voor elektriciteit, warmte, gassen, water en andere vloeistoffen. Ze zijn het gehele proces betrokken: van ontwerp tot ontmanteling.

 

De relatie tussen A.Hak en Hacon

A.Hak en Hacon werken ongeveer 10 jaar samen. De relatie begon als goede buren. In het verleden had A.Hak een vestiging in de Botlek, genaamd A.Hak Industrie Botlek. Dit pand was nog geen 500 meter verwijderd van Hacon, die aan de Moezelweg zitten. In deze 10 jaar is de samenwerking altijd goed verlopen. Het contact tussen beide partijen is prettig en constructief. A.Hak zag het snelle schakelen en het snel beantwoorden van vragen door Hacon als een groot pluspunt.

 

De doorslaggevende factor

Er speelde meerdere elementen mee in het maken van de keuze. De lange relatie die de twee partijen hebben en het prettige contact tijdens het offertestadium speelde een grootte rol. Toch was dat niet de doorslaggevende factor voor het besluit om met Hacon in zee te gaan. Dat was de voorraad die Hacon die op korte termijn kon leveren.

 

Een fly-over uit 10ft. containers

A.Hak heeft de containers ingezet om fly-over constructies bij horizontaal gestuurde boringen te kunnen maken. Hiervoor hebben ze geïnvesteerd in nieuwe containers van Hacon. Hoe werkt een fly-over technisch? Op de nieuwe containers zijn in de twistlocks zogenaamde fly-over supports gemonteerd om een boorstreng (een streng van aan elkaar gelaste buizen tot één geheel) op te leggen en vervolgens in te trekken. Hierdoor ontstaat een fly-over waar het verkeer gewoon onder door kan rijden. Er ontstaat namelijk een doorgang van 4,5 meter hoog door de boorstreng.

De containers die voor dit project gebruikt worden zijn standaard 10ft. containers zonder speciale uitrusting. Vanbinnen hebben ze allemaal een standaard uitvoering. Aan de buitenkant heeft Hacon ze mooi afgewerkt in de huisstijl van A.Hak. Naast dat de voornaamste functie de fly-over is worden de containers ook gebruikt als opslagcontainers tijdens de projecten van A.Hak..

 

Van project naar project

De nieuwe containers zijn ongeveer 6 weken bij het eerste project in gebruik geweest. Er zijn 2 boringen mee uitgevoerd. Na afloop van het project zijn alle containers met supports vervoerd naar een nieuw project dat in begin 2023 van start gaat. Hier wordt waar eenzelfde fly-over constructie gerealiseerd.

Het lastige aan het installeren van de fly-over is dat het een zeer nauwkeurige klus is. De containers moeten netjes recht en vlak op het maaiveld of op de verharding staan. Maar dit is ons bij A.Hak zelf gelukt. Na het project in begin 2023 is het nog niet bekend waar de containers heen gaan, maar er is altijd weer een volgende klus bij A.Hak.

 

Container nodig voor een bouwproject?

Heb jij speciale containers nodig in jouw huiskleuren? Koop ze bij Hacon. Hacon heeft containers voor allerlei doeleinden: van bouwproject waarvoor je een fly-over nodig hebt tot een tijdelijk kantoor? Dan is een container van Hacon de perfecte oplossing. Neem direct contact op met een van onze verkoop experts. Zij voorzien u van passend advies.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant