De zes meest gestelde vragen over containers

Een container is een veelzijdige metalen kist. Anders dan de naam doet denken, wordt deze container niet alleen voor het vervoer over wateren gebruikt maar ook voor transport via spoorwegen en snelwegen. Daarnaast wordt deze veel gebruikt voor opslag en zelfs omgetoverd tot foodtruck, woning of aanbouw. We hebben de zes meest gestelde vragen over de container beantwoord en voor u op een rij gezet:

Wat is het verschil tussen een zeecontainer en een normale opslagcontainer?

Het grootste verschil tussen een zeecontainer en een normale opslagcontainer is dat een zeecontainer voldoet aan strenge ISO eisen voor veilig vervoer en voor het behoud van de kwaliteit van de goederen. Een zeecontainer mag getransporteerd worden over zee, spoor en weg. Een opslagcontainer is vaak een afgekeurde zeecontainer, door bijvoorbeeld schade of veroudering. Voor andere functies - bijvoorbeeld voor opslag of voor de bouw, zijn deze uitstekend bruikbaar.

Wat kost een zeecontainer?

Hoeveel een container kost verschilt enorm. De prijs van een zeecontainer hangt af van het type, de grootte, de gewenste staat (nieuw of gebruikt) en of u de container wilt kopen of huren. Ook hangt de prijs af van de hoeveelheid containers die u wilt aanschaffen. Het is ook goed om te weten dat de prijzen van containers mee kunnen wijzigingen met de olie-en staalprijs en met de wisselkoers. Daarbij zijn de prijzen afhankelijk van vraag en aanbod.
Vraag een offerte aan om de actuele prijzen binnen 1 werkdag te ontvangen.

tankcontainer bouw en infraWat is een tankcontainer?

Een tankcontainer is een container die eruitziet als een langwerpig metalen vat en is geschikt om vloeistoffen, granen, poeders, chemicaliën, gassen en gekoelde producten in te vervoeren. Alle tankcontainers zijn voorzien van een IMO certificering om aan te geven wat er in de container zit. Ook worden tankcontainers gebouwd volgens strenge ISO normeringen, zodat deze bestand zijn tegen weersomstandigheden en temperatuurinvloeden en de veiligheid van het vervoer daardoor wordt gewaarborgd.

Hoe groot is een zeecontainer?

Hoe groot een zeecontainer is hangt af van het type container dat u bedoelt. Een paar voorbeelden om u een idee te geven: de 20ft standaard container is een veelgebruikte container voor zowel opslag als transport via spoorwegen en snelwegen en is rond de 6 x 2 x 2 meter (lengte x breedte x hoogte). De meest gebruikte internationale zeecontainer is de 40ft standaard container. Deze is 30 cm hoger dan de 20ft container. Een kleinere variant is de 8ft standaard container. Met 2 x 2 x 2 meter wordt deze vaak gebruikt voor opslag.

Hoeveel weegt een container?

Het gewicht van een container hangt af van de grootte en het materiaal. Maar om u een indicatie te geven, de 20ft container weegt ongeveer 3.000 kilo, de 40ft container 3.700 kilo en de 8ft 1.000 kilo. Dit zijn de gewichten van de containers als ze leeg zijn. Het verschilt per container wat de maximale lading is en hierbij geldt: hoe groter de container, hoe meer lading. Het maximale gewicht wat de 40ft container aankan is 30.340 kilo, in vergelijking tot de 8ft die maar 6.000 kilo lading kan hebben.

Wat is een reefer container?

Een reefer container is een vries- of koelcontainer en perfect voor het gekoeld opslaan en transporteren van temperatuurgevoelige producten. Zoals medicijnen, versproducten en cosmetica. Deze reefer containers zijn voorzien van koelsystemen en deze kunnen ingesteld worden tot -25° Celsius. Dankzij koelcontainers zijn consumenten het hele jaar door voorzien van verse producten afkomstig uit landen over de hele wereld.

Andere vragen over containers?

Wilt u een reefer, zee- of kleine container kopen of huren? Zoek dan niet verder. Wij hebben een groot aanbod van zowel nieuwe als gebruikte containers. In allerlei maten, uitvoeringen en voor verschillende doeleinden te bestellen. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of voor de prijzen.

 

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant