Een dropping met een hoger doel

Even voorstellen: mijn naam is Simeon Delfos, beter bekend als Siem. Ik ben 40 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Samen met mijn geliefde Cynthia hebben wij een mooi samengesteld gezin van 5 lieve meiden. In mijn dagelijks leven werk ik bij Hacon Containers als accountmanager op de afdeling offshore en (internationale) verkoop. Naast mijn werk en gezin heb ik ook nog een flink aantal hobby’s. Zo ben ik torengids van de Laurenskerk in Rotterdam, ga ik graag de natuur in en heb ik een passie voor wildkamperen!

Deze zomer gaat er voor mij, na een wat moeilijkere periode die ik wil afsluiten, een lang gekoesterde wens in vervulling. Om deze periode te markeren ga ik eind augustus 5 dagen lang een dropping doen in Zweden.  Dit is een fysieke, maar vooral mentale uitdaging waar ik heel erg veel zin in heb. Ik kan niet wachten. …en mijn directe omgeving ook niet!

Met deze tocht doe ik een schepje bovenop mijn ‘normale’ wildernis avonturen. Aan het begin van deze georganiseerde dropping krijg je alleen een kano. Verder is het de bedoeling dat je overleeft met alleen je eigen spullen. De totale lengte van deze tocht is ongeveer 50km, wat je dient af te leggen over water en over land. Dus inderdaad, al mijn spullen steeds uit de kano, alles naar de andere oever tillen en weer te water laten.

Uiteraard neem ik noodrantsoenen mee, maar het is mijn bedoeling zelfvoorzienend te zijn.  Dus: hengel mee en proberen om mijn eigen voedsel te vinden. De momenten van afzien, en de extremen opzoeken zijn elementen die voor mij onlosmakelijk met de uitdaging verbonden zijn. . Hoever kan ik gaan, wat kan ik aan. Ik denk ook vaak na over wat wij in de Westerse wereld als normaal en vanzelfsprekend zijn gaan zien en wil daar graag bij stilstaan. Daarom heb ik ook een extra waardevol onderdeel aan deze survivaltocht toegevoegd.

Kyra

Tijdens mijn voorbereidingen voor deze tocht werd ik geconfronteerd met iets dat mijn droom, althans voor mij, in een ander daglicht plaatste en tevens een eind maakte aan mijn tunnelvisie. Mijn collega en Edwin de Kreek (de Kreek Transport) hadden telefonisch contact doordat haar vaste contact Marco de Kreek niet aanwezig was. Hij vertelde wat er aan de hand was en stuurde mijn collega deze weblink. De dochter van één van onze vaste zakelijke contacten De Kreek Transport bleek te vechten tegen een verschrikkelijke ziekte. Haar verhaal raakte mij, als vader van vijf dochters diep in mijn hart: Klik hier om het verhaal van Kyra te bekijken

Dit verhaal sluit naadloos aan bij de vanzelfsprekendheid waarmee wij geneigd zijn ons leven te leven en daarom bedacht ik het volgende plan: ik ga mijn tocht, de fysieke maar vooral mentale uitdaging van 5 dagen en 4 nachten, alleen, voor Kyra vervullen. Ook al kijk ik ontzettend uit naar deze uitdaging, ik realiseer mij al te goed dat het alleen overleven best lastig zal zijn. Echter de gedachte dat ik ‘overleef’ voor Kyra, die zelf ook alleen maar wil overleven net als alle zieke kindjes met haar, zal mij extra motiveren.

Kyra is namelijk afgelopen april een crowd funding actie gestart via het Prinses Maxima Centrum om geld in te zamelen voor verder onderzoek naar deze vorm van botkanker  die zij heeft doorstaan (Ewing Sarcoom). Het laatste onderzoek naar, en de daaruit komende behandeling van, deze specifieke soort kanker stamt uit 2003. Hoog tijd voor een nieuw onderzoek dus!

Sponsor met ons mee

De doelstelling van de inzamelingsactie is om minimaal € 25.000,00 in te zamelen. Vanaf dit bedrag mag Kyra namelijk zelf beslissen naar welk onderzoek het bedrag gaat. Mijn persoonlijke doelstelling is dan ook om er samen met jullie voor zorgen dat minimaal dit bedrag binnen gehaald wordt! 
Ik wil jullie daarom vragen om mij te sponsoren op jullie eigen unieke manier. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een donatie per nacht,
  • per kilometer,
  • per gevangen vis,
  • per blaar,
  • per insectenbeet, en ga zo maar door. 

Wil je gewoon doneren zonder poespas, is dat natuurlijk ook prima. 

Mijn werkgever HACON heeft al aangegeven om voor elke nacht dat ik “overleef” € 1.000,00 te doneren. Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen. 

Om de hele actie plus de donaties zo eerlijk en transparant mogelijk te laten verlopen laten wij alle donaties lopen via het officiële crowdfundingplatform. Wel ben ik onderweg goed te volgen omdat mijn collega Sarah en vrouw Cynthia contact met mij zullen onderhouden mijn volgers over mijn locatie zullen updaten.  Ik ben te volgen via de website van Hacon Containers, het LinkedIn account van Hacon Containers en via de Facebook pagina van Cynthia.

Natuurlijk hoop ik op hele hordes volgers en een prachtig eindbedrag voor meer onderzoek naar de vreselijke ziekte van dit dappere meisje! 

 

DONEER NU!

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant