Een gebruikte container kopen

Waar moet u op letten bij het kopen van een gebruikte container?

Zit u eraan te denken om een gebruikte zeecontainer aan te schaffen? Dat kan behoorlijk goed uitpakken: voor een zacht prijsje koopt u een tweedehands container die nog jaren mee kan. Althans… als u een goede koopt. Daarom geven we in deze blog antwoord op de vraag: “Waar moet u op letten bij het kopen van een gebruikte container?”.

Controleer de kwaliteit van de gebruikte container

Als u een gebruikte zeecontainer aanschaft, is het soms lastig om de kwaliteit goed in te schatten. Laat u niet afschrikken door deuken, krassen en roest aan de buitenkant: dat is oppervlakkig en heeft weinig invloed op de levensduur van de container. Het enige dat écht telt bij het kopen van een gebruikte container, is de certificering. Uiteraard zien wij bij Hacon streng toe op kwaliteit: onze tweedehands containers zijn wind- en waterdicht, hebben een goede vloer en goed sluitende deuren en zijn C.S.C. gecertificeerd. Met deze certificering weet u zeker dat uw container veilig beladen, verscheept en getransporteerd kan worden.

Kies het juiste type gebruikte container

Bij de aanschaf van een zeecontainer is het heel belangrijk dat u weet voor welke doeleinden de container gebruikt gaat worden. (Inter)nationaal transport, opslag, of wellicht een nieuwe kantoorruimte? Hoe duidelijker uw voorkeuren zijn, des te sneller u een geschikte container vindt. Het maakt daarbij niet uit of deze nieuw of gebruikt is, zolang hij maar voldoet aan uw wensen.

Kijk of u de gebruikte container kunt modificeren

Twijfelt u om een gebruikte zeecontainer te kopen omdat deze niet volledig voldoet aan uw wensen? Wij kunnen u geruststellen: in veel gevallen is het mogelijk om containers te modificeren. Dat geldt niet alleen voor nieuwe zeecontainers, maar ook zeker voor gebruikte exemplaren.

Wilt u meer weten over de modificatie van containers? Of bent u benieuwd naar onze projecten tot nu toe? Bekijk deze pagina of neem vrijblijvend contact met ons op.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant