Van hulpmonteur tot directeur: Joeri Roos is de nieuwe directeur van HCM!

Hij mag dan al tientallen jaren een vast gezicht zijn bij Hacon Containers, vanaf nu mogen we onze Joeri Roos officieel voorstellen als de nieuwe directeur van Hacon Container Modifications. Deze 41-jarige techniekliefhebber begon zijn carrière op 16-jarige leeftijd als hulpmonteur in de utiliteitsbouw. Hij verkoos praktijk boven theorie en ruilde boeken in voor een lasapparaat. En dit alles heeft hem gebracht waar hij nu is: directeur van Hacon Container Modifications. Zijn geheim? Tegen de stroom in zwemmen en alles net even anders aanpakken. Wij interviewden Joeri over zijn carrière en toekomstplannen als nieuwe directeur van HCM.

Groei en verandering

Joeri’s avontuur bij Hacon Containers begon in 2007 als ZZP’er. Hier deed hij wat klussen voor de speciaalbouw, maar toen de aanvragen enorm toenamen, hebben we Joeri over kunnen halen om bij Hacon in dienst te treden. Sindsdien heeft hij de groei en transformatie van het bedrijf van dichtbij meegemaakt. “We begonnen als een reparatiebedrijf voor rederijen, maar inmiddels zijn we dé specialist in container modificaties,” legt Joeri uit. In 2022 werd zelfs besloten om van Hacon Container Modifications een aparte tak van het bedrijf te maken, met een eigen vestiging en een eigen team container specialisten. Dit opende voor het bedrijf diverse deuren om nog verder te specialiseren in container modificaties. En met succes!

De Zwitserse zakmessen van de container wereld

Dat Joeri altijd zijn eigen weg heeft gevolgd, schuift hij niet onder stoelen of banken. “Boeken en lesstof? Niet mijn ding,” bekent Joeri. “Ik werk liever met mijn handen. Wat mijn ogen vroeger zagen, konden mijn handen maken.” Het is dan ook niet gek dat Joeri met veel plezier nog regelmatig een rondje door de werkplaats loopt. Zo behoudt hij de feeling met het uitvoerende werk. Hij is trots om te zien hoe zijn team, zowel op kantoor als in de werkplaats, zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. “We zijn nu feitelijk een bouwbedrijf,” legt Joeri uit. “Ons casco is een container, maar we doen constructies, timmerwerk, isolatie, elektra en nog veel meer. We zijn als de Zwitserse zakmessen van de containerwereld, voor ieder vraagstuk hebben wij een oplossing!"

Memorabele projecten

Het team van Hacon Container Modifications wordt door Joeri omschreven als een jong en creatief team, vol passie en vrijheid om te innoveren. Eén van de hoogtepunten voor Joeri en zijn team is een groot project voor een kraan van Mammoet. “HCM is een belangrijke leverancier voor de grootste landkraan ter wereld”, vertelt Joeri trots. “Het contragewicht gedeelte van de kraan bestaat uit speciaal gebouwde containers die wij hebben geleverd.” Dit project was voor Joeri een enorme leercurve en tevens zijn eerste aanleiding voor een zakenreis naar China. Een project dat zeker naar meer smaakte en waar met veel enthousiasme door heel het team aan gewerkt is.

Keep the (team)spirit high!

Joeri ziet werken in teamverband als cruciaal voor succes. “Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor een project, wat zorgt voor een hecht teamverband,” zegt hij. Zijn grootste uitdaging in zijn nieuwe rol als directeur is dan ook het behouden van dit teamgevoel en zorgen dat iedereen mee beweegt met veranderingen in het bedrijf. En die veranderingen blijven er komen, als het aan Joeri ligt. “De stijgende lijn in ontwikkeling, professionalisering en kwaliteitsbeheersing maakt HCM onverwoestbaar, en dit is een lijn die ik graag wil voortzetten.”

Wat zal de toekomst brengen?

In zijn nieuwe rol als directeur wil Joeri vooral kennis overdragen en mensen enthousiast maken voor zelfontwikkeling. “Ik heb altijd tegen de stroom in gezwommen en wil dat anderen ook de kans krijgen om over hun eigen drempels heen te kijken.” Bovendien wil Joeri zich wat meer losmaken van kantoor en de werkplaats, want hij heeft daar een team zitten waar hij enorm veel vertrouwen in heeft. Dit geeft Joeri de ruimte om regelmatig naar China af te reizen, waar hij projecten kan bespreken en zakenrelaties kan uitbouwen.

En HCM is niet het enige waar Joeri de komende maanden veel mee bezig zal zijn. Op 8 oktober 2024 gaat Joeri namelijk trouwen! “We zijn nu twee jaar bij elkaar en heel gelukkig samen. Onze moeders kenden elkaar al van het zwangerschapsgym en woonden in hun flats achter elkaar. We zijn elkaar echter nooit eerder tegengekomen, dus het voelt alsof het nu gewoon zo moet zijn.”

Joeri zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld van wat je kunt bereiken met hard werken, creativiteit en een gezonde dosis (eigen)wijsheid. Wij wensen Joeri veel succes in zijn nieuwe rol als directeur van Hacon Container Modifications!

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant