Waarom zijn containermaten in ft in plaats van meters?

Containers zijn er in verschillende soorten en maten. Wat opvalt, is dat de omvang van een container altijd wordt weergegeven in voet (ft) in plaats van meters. Waarom is dat zo? Wat zijn de standaardmaten van containers en kan hiervan worden afgeweken? In deze blog leggen wij u uit hoe het zit. 

De terminologie van container maten

De voet (ft) is een lengtemaat die afkomstig is uit Engelstalige landen, maar inmiddels wereldwijd wordt gebruikt. Niet alleen om de lengte van schepen aan te duiden, maar ook om de maat van containers uit te drukken. Vermoedelijk ligt de oorsprong van deze terminologie in de transportsector. Door het gebruik van standaardafmetingen kan de container zowel via de weg, het water als per spoor worden vervoerd, zonder dat de goederen zelf hoeven te worden in- of uitgeladen.

 

De maten van standaard containers

Als u zich oriënteert op containers, dan komt u waarschijnlijk vaak de afmetingen ‘20ft’, ’40ft’ en ‘40ft high cube’ tegen. Dat zijn de standaardafmetingen van containers. Maar hoe groot is zo’n container precies? Onderstaande tabel laat de afmetingen in meters zien.

Formaat container*

Lengte

Breedte

Hoogte

Alle afmetingen

20ft

6.10 meter

2.44 meter

2.60 meter

Klik hier

40ft

12.20 meter

2.44 meter

2.60 meter

Klik hier

40ft high cube

12.20 meter

2.44 meter

2.90 meter

Klik hier


Containers in bijzondere maten

Wij verkopen en verhuren (zee)containers in allerlei soorten maten en uitvoeringen. Van kleine opslagcontainers tot koelcontainers en van open side containers tot lekbakcontainers. Dus welke container u ook zoekt, Hacon heeft de oplossing.

Heeft u eerst behoefte aan advies over geschikte containermaten? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant