Gestapelde containers

Welke soorten milieucontainers zijn er?

Als u van plan bent om gevaarlijke stoffen op te slaan of te vervoeren dan heeft u een milieucontainer nodig. Het is namelijk verplicht om bepaalde stoffen op een veilige manier op te slaan. Een milieucontainer voldoet altijd aan de juiste eisen waardoor u zeker weet dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Benieuwd welke soorten milieucontainers er zijn? In deze blog leggen we het uit!

Milieucontainer met lekbak

Milieucontainers met lekbak

Voor de opslag en het vervoer van veel stoffen is een lekbak verplicht. Met behulp van een lekbak worden stoffen altijd goed opgevangen als er een lek is. Lekbakcontainers van Hacon bevatten ook een roostervloer zodat de hele container toegankelijk is. Daarnaast zijn er ventilatieroosters gemonteerd waardoor er frisse lucht toegevoerd kan worden. Bekijk hier alle lekbakcontainers.

Brandwerende milieucontainers

Wilt u uw goederen extra veilig opslaan, of zijn uw goederen erg brandgevaarlijk? Met een brandwerende milieucontainer zit u zeker goed. Deze containers bevatten namelijk een speciale brandwerende deur, een brandwerende klep, isolatiepanelen en een roostervloer met lekbak. Alle toepassingen zijn gemaakt volgens de richtlijnen waardoor de containers ook geschikt zijn voor zeevracht. Een veiligere optie is er eigenlijk niet! Lees hier meer over brandwerende milieucontainers.

brandwerende milieucontainer

Milieucontainers met tank

Vloeistoffen of gassen kunnen het beste worden vervoerd- of opgeslagen in een milieucontainer met tank. Het voordeel van een tankcontainer is dat deze ook verwarmd kan worden, mocht dat nodig zijn voor het soort stof. Lees hier meer over tankcontainers.

Gekoelde milieucontainers

Is het noodzakelijk dat uw goederen worden gekoeld? Met een gekoelde milieucontainer (ook wel reefer genoemd) kunt u tot wel -25oC koelen. Ondanks de benodigde motor zijn gekoelde containers zo compact mogelijk gemaakt en zijn ze zelfs stapelbaar. Lees hier meer over gekoelde milieucontainers.

milieucontainer voor vloeistof of gas

Milieucontainers op maat

Zijn alle bovengenoemde milieucontainers net niet geschikt voor de goederen die u wilt opslaan of vervoeren? Geen zorgen, bij Hacon kunt u een milieucontainer ook altijd op maat laten maken. Zo hebben wij eerder al milieucontainers voorzien van een poederbrandblusser, een tussenwand, elektravoorzieningen, strokengordijnen en meer. Bekijk hier alle op maat gemaakte containers.

Meer weten over milieucontainers? Lees hier meer.

 

 

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant