10ft Reefer

Hoe werkt een koelcontainer?

Hacon heeft verschillende soorten koel- en vriescontainers, ook wel reefers genoemd. Dit zijn koelcontainers die voorzien zijn van een eigen koeleenheid en waarbij de temperatuur tussen de -25℃ en +25℃ ingesteld kan worden. Deze containers worden op het stroomnet van vrachtschepen aangesloten zodat ze op temperatuur blijven. Als ze echter op een erf of terrein staan of worden vervoerd met een vrachtwagen worden ze aangesloten op een generatorset (genset).

Waar worden koelcontainers voor gebruikt?

Koelcontainers worden gebruikt voor zowel internationaal transport als voor het opslaan van temperatuurgevoelige goederen. Denk hierbij aan versproducten zoals fruit, groente, vlees en vis maar ook medicijnen en andere bederfelijke vloeistoffen die goed op temperatuur moeten blijven. De temperatuur in de koelcontainers is dankzij het stroomnet of de genset stabiel. Het koelunit, het vermogen en de ventilatie wordt op een depot in een haven en tijdens het vervoer op vrachtschepen gecheckt door een inspectieteam.

Voordelen reefer containers

  • Eenvoudig in het gebruik
  • Koelt op stabiele temperatuur
  • Water-en vochtdicht
  • Lichtwerend
  • Energiezuinig
  • Inbraakveilig
  • Verschillende maten en hoogtes

Verschillende soorten reefer containers

De meeste reefer containers stapelbaar. Ook hebben ze een RVS binnenwand, een aluminium vloer en heftruck steekgaten. Alle reefer containers zijn volledig te modificeren, zoals het toevoegen van een extra deur of een elektrische installatie.

Koelcontainers via Hacon

Hacon heeft honderden reefer containers op voorraad. Waar bent u naar op zoek? Neem contact op voor het geconditioneerd vervoeren of opslaan van goederen. Wij zorgen ervoor dat u de beste container krijgt. 

Goed om te weten: onze reefers zijn CSC gecertificeerd.

Bekijk onze reefers hier.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant