Deuren van de 20ft offshore container

Aan welke certificeringen moet een offshore container voldoen?

Om de veiligheid van offshore containers te garanderen moeten deze gecertificeerd zijn. Bij Hacon containers voldoen de containers, plus de bijbehorende hijsmaterialen, aan verschillende normen en eisen, namelijk: DNV 2.7-1, EN 12079.

Waar worden offshore containers voor gebruikt?

Zoals de naam al suggereert, vallen offshore containers buiten de ISO normering ook onder de hoogste offshore normering, namelijk DNV 2.7-1. Dit houdt in dat de container is ontworpen, gefabriceerd, getest en geïnspecteerd door DNV GL. Dit is een wereldwijd opererend Noors classificatiebureau voor de energie–, maritieme–, olie– en gasindustrie. De DNV 2.7-1 normering garandeert de consistentie en robuustheid van de container, wat voor alle betrokken partijen onmisbaar is om de veiligheid en de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Naast DNV 2.7-1 zijn onze offshore containers ook EN 12079 gecertificeerd. Dit is de keuring voor containers en bijbehorende hijstoestellen in de offshore-industrie en dit valt onder de Europese Norm. Dit betekent dat het ontwerp, de constructie, de test en de inspectie volgens deze maatstaf zijn uitgevoerd.

Wat is de meerwaarde van deze normeringen?

Deze normeringen zijn opgesteld om de veiligheid en kwaliteit van de offshore containers te kunnen waarborgen. De normeringen zijn een combinatie van industrierichtlijnen, handvaten voor operationeel gebruik en materiaalkwaliteit van de offshore containers zelf. De normeringen hebben dus betrekking op het gewicht, de belastbaarheid en het veilig vervoeren van bepaalde goederen.

Offshore containers via Hacon

HACON heeft een enorm aanbod aan gecertificeerde offshore containers. Benieuwd? Neem contact op en huur of koop uw offshore containers.

Bekijk onze Offshore containers hier.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant