Frank van Buren is de nieuwe directeur van Hacon Containers

Een paar weken geleden verruilde hij het Hacon blauw even voor het blauw van de Deense fjorden voor een welverdiende vakantie met zijn gezin. Het ene avontuur voor het andere avontuur, want Frank van Buren is per 1 juli 2024 de nieuwe directeur van Hacon Containers. Een echt nieuw avontuur is het niet, want Frank is inmiddels 17(!) jaar een bekend gezicht binnen Hacon. Maar nu voor het eerst als de nieuwe stuurman aan het roer. We spraken Frank over zijn nieuwe functie, het verleden en de toekomst van Hacon.

De weg naar het directeurschap

In 2007 stapte Frank voor het eerst de wondere wereld van de containers in. Althans, bij Hacon, want voor zijn Hacon periode werkte Frank jarenlang als logistiek medewerker bij een scheepsleverancier voor leveringen wereldwijd en als douane declarant op de Maasvlakte. Als iemand dus een container van binnen en buiten kent, is het Frank wel. ‘’Ik ben via de vorige directeur/eigenaar binnengekomen bij Hacon die ik al lange tijd kende vanuit de tijd dat Hacon nog eigen vrachtauto’s had en de nadruk lag op het transport. Toen ik begon in 2007 was er vooral meer behoefte aan transportondersteuning. Al snel groeide de containerhandel en was er behoefte aan een extra terrein. Toen ben ik meer en meer van het logistieke werk naar depotbeheer gegaan,’’ vertelt Frank.

Tot 2019 heeft Frank dienstgedaan als depotbeheerder, maar dat wil niet zeggen dat zijn groei al die tijd stil heeft gestaan. ‘’We zijn begonnen met een heftruckchauffeur en een monteur, maar in een rap tempo kwamen er steeds meer mensen en taken bij. Na verloop van tijd ben ik ook de inkoop en verkoop erbij gaan doen.’ Medio 2022 ben ik gestopt met het verzorgen en uitbesteden van hoogte en breedte transporten voor derden, waaronder het leger, omdat het niet meer zou passen binnen de visie van Hacon.

In 2019 verhuisde het depot naar de huidige locatie aan de Bunschotenweg 131. Daar is Frank depotmanager geworden voor een aantal jaar om vervolgens de rol van algemeen manager voor zowel binnen- als buitendienst te vervullen. Maar Frank zou Frank niet zijn als hij toen niet alsnog meer taken op zich zou nemen. ‘’Omdat de vorige directeur operations wegviel, heb ik al redelijk wat taken overgenomen. Dus zo ben ik stap voor stap in het directeurschap gerold met iedere keer een beetje erbij. Nu is het zaak om hetgeen wat ik al die jaren heb geleerd ook weer over te dragen, zodat we daarmee in de toekomst weer verder kunnen.’’

Frank tijdens het plaatsen van de eerste paal van de nieuwe loods in 2019.

De toekomst van Hacon containers

Frank is de nieuwe stuurman van Hacon containers. Maar om nu te zeggen dat hij het over een heel andere boeg gaat gooien, dat zeker niet: ‘’Ik heb de afgelopen jaren veel zien veranderen. In 2017 bestond Hacon uit één BV met 8 werknemers inclusief werkplaatspersoneel. Inmiddels zijn wij uitgegroeid naar twee zelfstandige BV’s op vier locaties en 45 werknemers en mag ik directeur zijn van Hacon Containers met 22 werknemers op drie locaties. We gaan dus vooral voortborduren op hetgeen wat we de afgelopen jaren hebben weggezet,’’ legt Frank uit.

De afgelopen jaren is Frank steeds meer vanuit het operationele deel van de organisatie naar het strategische deel verhuisd. Die lijn wil hij graag doortrekken: ‘’Ik wil graag het fundament wat we hebben sterker maken. Dit doen we door processen te vergemakkelijken, verbeteren, foutmarges te beperken en de business verder uit te breiden met onder andere productontwikkeling. Onze Hacon Solar lancering en de nieuwe tribune container zijn hier het perfecte voorbeeld van,’’ vertelt Frank trots.

De tribune container: de nieuwste aanwinst van het Hacon aanbod!

De labrador van de containerwereld

Waar groei en ontwikkeling zijn, zijn er ook uitdagingen. Zoals het vinden van het juiste personeel binnen de organisatie, maar ook de juiste taakverdeling. Het vinden van mensen met ambitie, die ook graag willen doorgroeien. En dat dat laatste mogelijk is, daarvan is Frank zelf het levende bewijs. ‘’We kijken altijd samen met het personeel of iedereen nog op zijn of haar plek zit en waar we kansen zien om door te groeien. Hierdoor hebben we ook relatief weinig verloop.’’

Frank noemt verder een aantal redenen waarom werken bij Hacon zo leuk is: ‘’De cultuur is heel sociaal en betrokken. De betrokkenheid tussen het personeel, maar ook de families is groot. Een van de leukste activiteiten is dan ook de jaarlijkse familiedag. Verder steunen wij ieder jaar een door het personeel en hun familie gekozen goed doel en zijn wij Gold Card-houder van Diergaarde Blijdorp en adopteren wij hiermee een rode panda. Daarnaast krijg je ook veel vrijheid en ondersteuning om jezelf te ontwikkelen. En niet alleen het personeel, maar ook de klanten zijn vaak betrokken en loyaal. We liggen nooit in de clinch met partners en/of concullega's. We kunnen met iedereen door één deur. We zijn eigenlijk de labrador van de containerwereld.’’

Frank met zijn trouwe viervoeter Boet.

Trots

Frank heeft als nieuwe directeur van Hacon de komende tijd zijn handen vol aan de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Er is immers altijd ruimte voor verbetering. Maar Frank is ook vooral trots op wat hij tot nu toe heeft bereikt: ‘’Waar ik vooral trots op ben is dat ik ben begonnen met een HAVO-diploma, zonder dat ik wist wat ik daarmee wilde doen. Ik stond in het begin van mijn Hacon tijd nog voor particulieren pallets te stapelen en te wikkelen. Nu, 17 jaar later, krijg ik het vertrouwen dat ik directeur mag zijn van een volwaardige BV.’’

Vanuit zijn eigen ervaring gelooft Frank in de kracht van de mensen zelf. Betrokkenheid en verbondenheid geven ook kracht en vertrouwen en dat werkt twee kanten op. Vanuit die visie is Frank de ideale persoon om de Hacon-kar per 1 juli te gaan trekken. Want bij Hacon doe je dit gelukkig niet alleen.

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant