De Hacon hoogtepunten van 2023

It’s a wrap! Althans bijna. Nog heel even en dan zit het jaar erop. 2023 was een bewogen jaar waar wij als Hacon Containers bijzondere hoogtepunten hebben beleefd. We hebben kilometers gemaakt, tonnen ijzer gevreten, onze grenzen verlegd en de kracht van de zon omarmd. Wij kijken vol trots terug op 2023 en beleven graag alle momenten nog een keer met jou in dit overzicht. 

Familie(dag) op 1

Als je het aan onze collega’s vraagt, is er elk jaar één hoogtepunt dat er bovenuit springt: de familiedag. Deze gezellige dag vond plaats op een zonnige 10 juni. Met maar liefst 150 collega’s, vrienden, familie en kinderen hebben we er weer een onvergetelijke editie van gemaakt. Van springkussens tot VR-games en van een fotobooth tot verschillende spellen. Alle ingrediënten voor een geslaagde middag voor jong en oud waren aanwezig. En over ingrediënten gesproken, we hadden een toepasselijk thema: Italië. De lekkerste pizza’s, pasta’s en gelatos mochten daarom niet ontbreken tijdens de familiedag. 

Tijd doorbrengen met familie en vrienden is het belangrijkste dat er is. Werken bij Hacon Containers voelt dan ook erg familiair. We zijn als het ware één grote familie. Eigenlijk is het dus 365 dagen per jaar familiedag bij Hacon. 

10e editie van de Harbour Run

Hacon is al jarenlang trotse parcours partner van de Harbour Run. Deze 10 kilometer lange run door de Rotterdamse haven is ons op het lijf geschreven. Het depot aan de Bunschotenweg vormt namelijk een belangrijk onderdeel van het parcours. Tijdens de Harbour Run kon je op ons terrein tussen de containers hydrateren en bijtanken en kon je mentale energie putten uit de opzwepende muziek van een echte DJ. Hierna sloten alle deelnemers hun bezoek op ons depot af met een duik in de Hacon-blauwe ballenbak.  

Na afloop hebben we met alle deelnemers en helpers de middag in stijl afgesloten met het beste krachtvoer dat er is: wijn, bier en pizza.

Hacon Solar lancering op de Vakbeurs Energie

De lancering van Hacon Solar is veruit het meest bijZONdere moment van 2023. Hacon Solar is een container met geïntegreerde zonnepanelen en slimme opslag van energie. De containers zijn plug & play, locatie onafhankelijk en emissievrij. Hacon Solar is daarmee de slimste en meest veelzijdige container van de toekomst!

Na maandenlange voorbereiding was het op 10 oktober eindelijk zo ver: de lancering van Hacon Solar. Tijdens de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch mochten onze containerspecialisten Kim, Kimberly en Fabian samen met onze partner Wattsun de nieuwste innovatie van de containerwereld onthullen. Onze nieuwe trots werd hiermee geboren. 

Tijdens de lanceringsperiode hebben we niet alleen de bezoekers van de Vakbeurs Energie omver geblazen, maar we zijn ook HacOn Tour gegaan door het land om ons zonnestraaltje hoogstpersoonlijk aan partners en klanten te introduceren. 

Teambuilding in Willemstad

Vol adrenaline van de Vakbeurs Energie stond vier dagen later alweer een andere belangrijke activiteit op de planning, namelijk een teambuilding dag in Willemstad. We hebben het niet droog gehouden, want het grootste deel van de dag speelde zich af op het water. We hebben een Escaperoom voltooid op een zeilboot en een tocht gemaakt op verschillende reddingsboten. Om de hersenen te kraken, werd er een pubquiz georganiseerd en ook een gezellig etentje mocht natuurlijk niet ontbreken om de dag in stijl af te sluiten. Na 14 oktober was dit team weer helemaal op elkaar ingespeeld!

Hacon Containers B.V. breidt uit

Een van de meest recente hoogtepunten is de overname van Best Containers uit Purmerend. Of beter gezegd: een van de eerstvolgende hoogtepunten. Vanaf 1 januari 2024 wordt Best Containers namelijk Hacon Containers. Met de overname van Best Containers wordt er een gevestigde locatie met meer dan 30 jaar ervaring toegevoegd aan onze container B.V. En met deze derde vestiging verleggen we letterlijk en figuurlijk een serieuze grens. Ook Noord-Holland kan vanaf nu niet meer om de naam Hacon heen!

Partnerships en goede doelen 

Containerverhuur, -verkoop en modificaties is onze core business. Maar maatschappelijk verantwoord ondernemen is ook een belangrijk onderdeel van onze visie. Naast de Harbour Run zijn er nog een aantal activiteiten en initiatieven die wij met trots steunen. Niet in de laatste plaats Diergaarde Blijdorp. In 2023 waren we zelfs een gouden partner. Wist je dat we een kleine panda hebben geadopteerd? Soma is onze zachtste en schattigste collega. Onze kantoorpanda kun je wel zeggen. Niet echt natuurlijk, want ze woont heel gelukkig samen met haar zusje op de Himalayarots in Diergaarde Blijdorp. 

Naast Diergaarde Blijdorp hebben we ook andere lokale initiatieven gesteund, zoals de scouting en Sporten voor Sophia van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. 

Tot slot kiezen we elk jaar een goed doel dat we een heel jaar steunen. In 2023 was het goede doel Stichting Wees Gelukkig. Deze stichting zet zich in om mooie wensen te realiseren voor kinderen die wees of half wees zijn geworden. Een ontzettend mooi doel dus. Tijdens de Harbour Run hebben we al €5.000,- bij elkaar gerend voor Stichting Wees Gelukkig. 

55 hoeraatjes voor onze Hacon collega’s!

Voor sommige collega’s was 2023 een extra speciaal jaar. Maar liefst vier van onze Hacon vrienden vierden dit jaar een jubileum. Sales manager Fabian en heftruckchauffeur Charles hebben dit jaar de bijzondere mijlpaal bereikt van 12,5 jaar in dienst. Administratief manager Agnes en Directeur Operations Leen hebben zelfs de 15 jaar aangetikt. Samen blazen ze dit jaar maar liefst 55 kaarsjes uit!

Naast de jubilea van deze toppers namen we ook afscheid. Althans dat dachten we. Jan Niehof bereikte namelijk in augustus zijn pensioenleeftijd. Echter verlaat hij zijn plek aan de ronde tafel van sales specialisten nog lang niet. Jan blijft met veel plezier nog een tijdje een vaste kracht van Hacon. Op zulke trouwe diensten kunnen wij alleen maar erg trots zijn!

Gezelligheid kent geen tijd

Het jaar is voorbij gevlogen. We blikken terug op een bewogen jaar met vooral heel veel mooie hoogtepunten. Dat vraagt om een spetterende afsluiter. Op 21 december sluiten we het jaar met alle collega’s af tijdens een smaakvolle winter bbq. Iets wat helemaal bij Hacon en onze bedrijfscultuur past. Gezellig, warm, bourgondisch en natuurlijk ook stoer. We kijken dan niet alleen terug, maar ook vooruit. Want met frisse energie en een gezonde dosis durf gaan we er alles aan doen om 2023 te overtreffen. En voor je het weet, zijn we weer een jaar verder. Blijf ons dus vooral volgen, want er komen hele mooie dingen aan. 

Voor nu wensen we iedereen fijne feestdagen en een fantastisch en gezond 2024!

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant