Ga offshore met Hacon Containers

Werkzaamheden op zee vragen om heel andere benodigdheden dan werkzaamheden aan land. Of je nu laswerk op de bodem van de zee hebt, of juist hoog boven de zee aan een windmolenpark werkt, je hebt voor offshore werkzaamheden een robuuste en betrouwbare oplossing nodig. De zogeheten offshore containers bieden deze oplossing. Of wij hier iets meer over kunnen vertellen? Offshore we can!

Wat is een offshore container? 

Een offshore container is niet zomaar een opslagbox. Het is een speciaal ontworpen en vervaardigde unit om de ruige offshore omstandigheden te weerstaan. Op zee kunnen extreme weersomstandigheden je verrassen. Dan kun je vertrouwen op de kwaliteit van een offshore container. Een offshore container is gemaakt van dikker staal en standaard uitgerust met een stalen vloer, zodat hij niet zal bezwijken onder de druk van zware zeegolven of corrosie door het zoute water. De containers zijn bij Hacon te herkennen aan de extra dikke (vaak felgele) rand met hijsogen.  

Van windmolenpark tot olieplatform: geen zee is te hoog

Offshore containers worden gebruikt voor werkelijk alles wat op zee gebeurt. Denk vooral aan olie- en gas exploratie en windmolenparken. Met bijvoorbeeld onze 10ft Offshore container of 20ft Offshore container kun je op een veilige manier boorapparatuur en reserveonderdelen transporteren en opslaan op zee. En heb je nog meer ruimte nodig? Dan staat er zelfs een high cube variant klaar voor al jouw werkzaamheden op zee. Naast opslag en transport kunnen de offshore containers ook worden gebruikt als werkplaats bij onderhoud en we hebben verschillende offshore reefers als koelopslag. Alles kan in een container, óók op zee!

De bewezen kwaliteiten van een offshore container

Niet elke container is zomaar een offshore container. Hiervoor moet de container aan strenge eisen voldoen. Denk daarbij natuurlijk aan de standaard normen en eisen van ISO, CSC en EN 12079. Maar daarnaast hanteren wij enkel de wereldwijd toegekende DNV 2.7-1 Normering. Met deze essentiële norm ben je verzekerd van bewezen kwaliteit en duurzaamheid. Deze keuringen vinden een- tot vierjaarlijks plaats, zodat wij de kwaliteit van onze containers kunnen blijven garanderen. 

offshore container DNV 2.7-1 certificering

Alles kan in een Offshore container, dus ook modificaties?

Vanwege de strenge normen en eisen, mag je niet zomaar ‘sleutelen’ aan elke offshore container. Maar wij zouden Hacon niet zijn als we niet echt alles in een container krijgen. Daarom denken wij graag mee als het gaat om modificaties en het personaliseren van jouw offshore container. Zo hebben wij voor klanten al eerder een offshore pompcontainer en een offshore control container volledig op maat ontwikkeld. Vraag daarom gewoon naar de mogelijkheden aan onze containerspecialisten

Offshore container kopen of huren

Voor het kopen of huren van allerhande containers ben je bij Hacon altijd aan het juiste adres. Dat geldt ook voor offshore containers. In ons standaard assortiment offshore containers vind je allerlei soorten en maten, van open top containers tot reefers. En hebben we de gewenste container niet op voorraad, dan denken we graag mee over de alternatieven. Meer weten? Check ons aanbod online of neem direct contact op voor de mogelijkheden. 

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant