Festival organiseren? Ontdek onze festival containers!

Het festivalseizoen komt er weer aan. En valt het jou ook op dat er tijdens festivals steeds meer containers te zien zijn? Containers zijn namelijk multi-inzetbaar tijdens festivals en andere evenementen en geven het festivalterrein ook een stoere uitstraling. Wil je weten waarvoor je onze containers kunt inzetten tijdens een festival of evenement? Wij vertellen het je in dit blog! 

Het gemak van een festival container

Festivals en grote evenementen worden vaak in een paar dagen vanuit het niets opgebouwd. En een dag of twee na een festival ziet het terrein eruit alsof er niets is gebeurd. En die efficiëntie en snelheid ligt ons wel. Zeecontainers zijn namelijk in zeer korte tijd op en af te bouwen. Ze kunnen eenvoudig getransporteerd worden, zijn stapelbaar en kunnen zowel buiten als binnen geplaatst worden. 

festival container

Je kunt een container kopen en volledig op maat laten maken in de stijl van jouw festival. Is de container slechts voor eenmalig gebruik? Dan is een festival container huren ook een prima optie. Met die flexibiliteit, het gemak en de snelheid van op- en afbouw is een festival container kopen of huren bij Hacon wel erg makkelijk.

Meerdere manieren om een container in te zetten tijdens een festival

Leuk, zo’n zeecontainer op het festivalterrein. Het ziet er erg mooi uit en past perfect bij de stijl van verschillende muziekevenementen. Maar een container inzetten tijdens een festival is ook ontzettend effectief. Sterker nog: meerdere containers inzetten is the way to go. Want er zijn meerdere manieren waarop je zeecontainers kunt gebruiken tijdens een festival. Wij geven je een aantal voorbeelden. 

Geluidswerende afscheiding

Organiseer je een festival met meerdere area’s? Dan kun je containers gebruiken voor de afscheiding tussen deze gebieden. Door een of meerdere containers te stapelen, creëer je eenvoudig een wand die niet alleen zorgt voor een unieke afscheiding, maar ook het geluid naar de andere kant dempt. Ideaal als er meerdere podia zijn of wanneer je een festival organiseert in de buurt van een bewoond gebied of natuurgebied.

festival container

Munt- , food- en drankuitgifte 

Een van de belangrijkste onderdelen van een festival is de gestroomlijnde organisatie van de uitgifte van munten, voedsel en drank. Met onze speciaal ontworpen kassa units en barcontainers voor evenementen ben je altijd voorzien van een ruim opgezet en veilig uitgiftepunt. En je kunt de barcontainer ook nog eens helemaal laten stylen in de branding van jouw evenement. 

festival container

Gekoelde opslag

Extra opslag nodig voor eten en drinken? Wij hebben verschillende opslagcontainers in ons assortiment. Zo hebben we koelcontainers van 10ft tot wel 40ft. Dus hoe groot jouw aanbod ook is, onze opslagcontainers kunnen het aan!

Bij onze reefers kun je een gen-set huren of kopen. Hiermee kun je de voorraad extra lang gekoeld en vers houden! 

Extra stroomvoorziening

Zijn er weinig stroomvoorzieningen of heb je te maken met strenge milieu-eisen? Ook dan hebben wij goed nieuws. Met de introductie van de Hacon Solar Container heb je namelijk altijd een perfect alternatief achter de hand. Dankzij de geïntegreerde zonnepanelen en het unieke Wattsun batterijsysteem kun je op een duurzame manier stroom opwekken, opslaan en gebruiken tijdens een festival. 

Kleedkamers en observatieruimtes

Een artiest moest zich goed kunnen voorbereiden op het optreden tijdens een festival. Een goede kleedkamer is daarbij wel zo fijn. Wij hebben verschillende accommodatie containers die kunnen dienen als kleedkamer. Er zijn meerdere varianten beschikbaar. Met ramen, zonder ramen, met stellingen en zelfs met een keuken. Niet alleen ideaal als kleedkamer, maar ook als pauzeruimte voor het personeel of als observatiekamer voor de EHBO of beveiliging. 

Schuilplaatsen

Een goed festival valt of staat bij lekker weer. En omdat alles in Nederland zeker is, behalve het weer, wil je voldoende schuilplekken kunnen bieden aan de bezoekers. Onze open side en all side open containers zijn hiervoor ideaal. Door een of meerdere containers aan of naast elkaar te plaatsen, creëer je in no-time een ruime overkapping waarbij een goede doorstroom mogelijk blijft. Dat is wel zo veilig. Zo zijn de zon en de regen geen vijand meer van jouw festival. 

Merchandise verkoop

Heeft jouw festival meerdere activiteiten of doelen? Ook dan bieden deze containers meerdere oplossingen. Zo kun je bijvoorbeeld leuke stands creëren om spelletjes te organiseren of zelfs een winkel bouwen om merchandise van jouw festival te verkopen. Alles is mogelijk, want alles kan in een container!

Deze containers zijn ideaal voor jouw volgende evenement

Wij kunnen containers volledig voor jou op maat maken door deze te spuiten in een gewenste kleur of door aanpassingen in of aan de container zelf te doen. Maar wist je dat een hoop containers kant-en-klaar inzetbaar zijn voor jouw volgende festival of evenement? Van een barcontainer voor drankuitgifte, tot een reefer voor de opslag van gekoelde producten. En heb je een tekort aan stroomvoorzieningen? Dan bieden onze Hacon Solar Containers een betrouwbaar en duurzaam alternatief. Zo hebben wij altijd meerdere opties direct leverbaar!

Een greep uit het assortiment

Alle voordelen van een festival container op een rij

Nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten de voordelen van het gebruik van containers tijdens festivals en evenementen in het kort voor je op een rij. Onze festival containers:

  • Zijn multi inzetbaar: van koelcel tot garderobe en van (artiesten)kleedkamer tot bar.
  • Hebben een korte op- en afbouwtijd.
  • Zijn snel te transporteren en te plaatsen waar jij dat wilt.
  • Kunnen volledig worden gemodificeerd naar jouw wensen.
  • Bieden een schuilplaats tegen regen of zon.
  • Staan door heel het land op verschillende festivals en evenementen.
  • Zijn beschikbaar voor zowel verhuur als verkoop. Wij kijken graag mee naar jouw wensen. 

festival container

Koop of huur nu jouw festival container bij Hacon Containers!

Of je nu een klein bedrijfsfeest organiseert of een meerdaags festival, de containers van Hacon bieden verschillende oplossingen voor elk type evenement. Met meer dan 40 jaar kennis en expertise denken we met je mee en weten we precies welke oplossing bij jou past. Neem daarom direct contact op met onze container specialisten voor alle verhuur-, verkoop- en modificatie mogelijkheden! 

Vragen naar aanleiding van dit artikel?

+31 (0)181 263 466

 

Neem contact op

Ook interessant